„Techstars“

Још једна компанија, или боље речено заједница, која нуди своју помоћ приликом помагања стартаповима је „Techstars“. Разлика између ње и сличних заједница је у томе што ова компанија нуди и конкретну фифнансијску помоћ младим и новим предузетницима који почињу своју стартап авантуру.

„Techstars“ фондација је основана врло скоро, тј. 2015. год „sms lån norge„. А главни циљ приликом оснивања је био да се омогући и финансијска подршка у повећању предузетничке разноликости. Ово се ради на тај начин што се добрим пројектима и идејама даје новац у виду коинветирања како би се остварио неки стартап пројекат.

Како би неки стартап уоште могао да дође до ових средстава, мора да поднесе нешто што се назива писмо заинтересованости за овај програм. Међутим, како бисте уопште ушли у разматрање, имајте на уму да морате испунити одређене критерије како би они уопште разматрали вашу пријаву. Што се тиче финансирања, оно се врши два пута годишње, и то сваког првог марта и септембра. Овде можете добити програм који траје три месеца а који је нека врста менторског програма где фирма добија свог ментора који помаже у доношењу одлука и постављању фирме на прави пут. У овоме трнутку, око 3500 људи раде као ментори за ову компанију. Сво су они доступни на сајту где можете видети и њихове биографије и поља за која су они стручни.

Од потребних података, писмо треба да садржи име и мисију организације, ПИБ пореске као и износ који се тражи за цео пројекат, с тим што износ обично треба да буде између 10000 и 50000 америчких долара. Такође, морате укључити и кратак резиме и портфолио ваше компаније али и шта елите конкретно да постигнете са новцем који добијете. На крају, морате оставити и ваше контакт податке, тј. име, презиме, е-маил, адресу и број телефона. Тренутно, „Techstars“ има партнерске уговоре са 762 компаније и уложено преко 2 милијарде америчких долара. Приликом пријављивања за средства, морате назначити неки од стартап програма које ова фондација нуди. Ту се налазе следећи нивои: „инспирисање“, „учење“, „оснивање“, „стартап“, „раст на скали“ и шести ниво – „шампион“. Ова компанија организује и сталне догађаје за стартап предузетнике, и то ради готово сваког месеца. Поред већ наведених степеница и стаза, постоје и други програми које ова фондација нуди, а то су: Startup Digest, Startup Next, Startup Weekend, Startup Week.

Уколико желите и да сами проверите овај сајт, онда можете и да посетите њихов блог. Овај блог је јако користан јер нуди извештаје са разних скупова, а такође и нуди разне и веома корисне савете од најуспешнијих људи у сфери стартап компанија lån uten kredittsjekk. Међутим, можете постати и донатор, тј. члан ове фондације. Ово можете урадити тако што ћете донирати свој новац који ће касније бити искоришћен за улагање у инвестиције просперитетних стартап фирми.
Дакле, уколико имате добру стартап идеју или већ имате стартап компанију којој је потребно мало финансијске подршке, онда је „Techstars“ одличан избор јер вам може омогућити финансијску инјекцију која може да убрза ваш успон и напредак ваше стартап компаније. Само морате имати на уму чињеницу да овде нема „врдања“ и да постоје јасни критеријуми за добијање новца.