„Startup Grind“

Стартап компаније су већ узеле маха у читавом свету, а поготово у индустријски развијеним земљама у Западној Европи, Северној Америци, мада ту не смемо изоставити ни Аустралију, Јужну Кореју и Јапан. Међутим, полако и остале земље на свету, похготово у Источној Европи очињу да користе погодности старта фондова који олакшавају покретање бизниса. Постоје данас многе заједнице које окупљају стартап осниваче како би делили своје идеје и како би помогли другима у виду савета credite rapide. Једна од таквих заједница је „Startup Grind“.

Ова група је основана у Силиконској Долини 2010.год., и од тада је организовала преко 2000 догађаја на којима су успешни људи и иноватори делили своја искусва са почетнцима и оснивачима стартапова. Све информације о овој заједници можете наћи на њиховом сајту: startupgrind.com.

Ова организација повезује више од 400.000 оснивача разних стартап компанија који се налазе у више од 200 градова широм света, који се налазе у 85 земаља широм планете. Они су повезани у ову заједницу која им пружа могућност не само да поделе мишљења већ и да се повежу једни са другима како би повећали своје пословање а тако и профит.
Ова заједница је своје постојање ограничила и центрирала на догађаје као што је окупљање што више пословних људи на разним коневцијама где се увек прича о некој конкретној теми и увек се ту налазе и радионице које нуде савете и обуку за младе и нове послодаавце. Ту свако има прилику да чује искуства и савете од оних који су успели са својим стартап фирмама и да тако науче шта и како их може одвести до покретања успешног бизниса.

Уколико сте заинтересовани да постанете део ове заједнице, а нема разлога да то и не будете уколико желите да се едукујете и напредујете, онда можете направити свој профил на већ поменутој адреси сајта. То можете урадити и преко свог „LinkedIn“ налога, а уколико немате исти, обавезно га направите јер је он одличан начин за повезивање послодаваца са другим послодавцима и клијентима.

Добра ствар код ове заједниц је та да они организују, на годишњем нивоу, конференцију где почетници могу да прикажу своје нове стартап идеје и за то буду награђени. Конкретније, следећа конференција ће бити одржана 21. и 22. иебруара у граду Редвуд у Силиконској долини, а неке од награда укључују $120 000 „IBM Cloud“ кредита. Међутим, како бисте присуствовали, морате испунити и одређене услове. На пример, морате имати мање од 20 запослених, морате бити компанија са новим идејама, а морате и платити улазнице за сваког члана, а то је $1995 за четири члана неког тима. За ово се наравно можете пријавити онлајн на сајту који се налази изнад.

Још једна добра ствар на овом сајту јесте да постоји и опција „Дискусија“ где можете видети шта је оно што занима оне који покрећу стартап пројекте. Ту можете сигурно наћи и неке одговоре на питања која и вас муче, од маркетинга до тога шта и какда радити у смислу даљег ширења посла.

Све у свему, „Startup Grind“ / „credit fara adeverinta de venit“ има одличан сајт, и одлична је идеја за повезивање, тако да вреди проверити.