Ecapital Culture

Већ смо рекли да је стартап пословање сада тек у повоју у регионима као што су источна, или југо-источна Европа. Разлог томе је што је овде касније дошло до транзиције на слобободно и либерално тржиште од друштвене својине. Међутим, многи амбициозни и млади људи просто грабе прилику и узимају свој живот у своје руке покрећући ссопствена пословања, а неки се баш одлучују за стартапове. Управо овоме служи и „Ecapital Culture“, „PENGE247„.

Седиште ове организације се налази у Италији, у месту Моле Ванвителиано (Лазарето), у Аскони. Како бисте се уопште пријавили за њихове курсеве и предавања, потребно је да попуните материјале који се налазе на њиховом сајту а доступни су на: startupschool.ecapital.it. Наравно, свако учешће сеплаћа, а цене семинара и курсева су различите, и зависе, пре свега, од тога ко држи курс или семинар и колико је његово трајање. У сваком слуају, предавачи су најуспешнији људи из пословања стартап фирми који преносе практична искуства и знања, а курсеви и семинари су базирани на томе да науче почетнике како да дођу до средстава европских фондова и како дда их најбоље искористе у свом пословању. Ту се обраћа пажња и на специфичности које свака земља има, тј. њене законске иправне регулативе које се могу узети у обзир.

Ecapital Culture“ је заправо јадранска стартап школа која се основана како би приближила стартап идеје и циљеве људима и компанијама у овом делу Европе. Што се тиче држава које ова организација обухвата, ту се налазе чланице Европске Уније као што су Хрватска, Грчка, Италија и Словенија, али као и државе које су у процесу чланства у Европској Унији, као што су: Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Србија.

Мора се пре свега нагласити да „Ecapital Culture“ има пре свега едукативну сврху, и није инвестицијски фонд. Шта ово значи? Ово првенствено значи да је ова организација фокусирана, пре свега, на ширење знања, о стартап пословању и вођењу бизниса, а ово пре свега ради путем организовања семинара, туторијала и курсева. На овим семинарима и курсевима, људи имају прилику да чују предавања и науче нове вештине које им могу помоћи у вођењу и оснивању сопствених стартап фирми.

Мора се такође нагласити да „Ecapital Culture“ не иде превише у ширину. Шта ово конкретно значи: првенствено фокусирање ове организације се заснива на ширењу знања о пословању када су у питању фирме које су првенствено фокусиране на туристичку делатност.

Мора се рећи да је ова школа резултирала оснивањем 70 пословања која су успешна а резултат су похађања курсева који је ова школа нудила. Све је ово захваљујући овом пројекту и вредном раду више од 500 запослених. Главни циљ овог пројекта је био да млади из овог региона, посебно из балканских земаља, схвате идеју и значај стартап фирми и пословања како би само отпочели неки бизнис.

Дакле, уколико се размишљате о покретању бизниса у овом региону, онда је ово права организација за вас јер ће вас упутити на искоришћавање правих потенцијала и ресурса који ће довести до профита и успеха у пословању. Мора се само увек имати на уму да је ова организација пре свега едукативног карактера.

Хвала вам наше пријатеље из Данске (Denmark) !