Astrolab

Када се говори о подршци стартап компанијама, и о онима који је пружају, ту морамо да поменемо још једну фондацију која се назива „Astrolab“ а доступна је на сајту: astrolabs.com. Пре свега, мора се рећи да је ова институција пре свега намењена развијању и подршци стартап пословања која се налазе на Блиском Истоку и у Северној Африци. Тачније, примарни циљ је ојачавање привреде и предузетничког духа у овом делу света (alfalainaa)

„Astrolab“ је углавном фокусиран на пружање техничке подршке и развијању технолошких наука, као што су интернет пословања и нове технологије. Први део ове фирме се налази у Дубаију који је економски и индустријски центар региона и у коме се рађају и стварају нове идеје. Овде је „Astrolab“ развио преко седамдесет инвоативних стартапова који користе модерне технологије и алатке како би развили своја пословања.

Поред овога, „Astrolab“ Је развио и своју академију. Ова академија је пунпогодак за све оне који желе да се усаврше и да науче нешто ново. Поред туторијала и клипова који су едукативног и информативног карактера, ова академија нуди и посебне курсеве и семинаре где најуспешнији привредници из стартап фирми деле своја искуства и знања са почетницима како би и почетници могли да примене њихове успешне моделе пословања. Добра ствар је да постоје стални догађају, буквално по неколико догађаја месечно и сви су са различитом тематиком.

Оно што мора да се овде нагласи јесте чињеница да ова организација наплаћује своје услуге. Наиме, уколико желите да постанете лиценцирани члан ове организације, морате уплатити 2.000AED месечно. Уколико желите да постанете члан ове заједнице за то морате издвојити 1.500000AED месечно, а уколико желите да имате само једномесечни уговор са овом организацијом, са могућношћу придруживања лиценцираном члнаству, за то ће вам бити потребно 750AED.

Иначе, треба напоменути и чињеницу да је „Astrolab“ званични партнер са сајтом Google за Привреднике. На овај начин, ова организација нуди још разноврснију услугу својим корисницима и отвара им врата да преузму алатке и знања од од највеће платфомре за помоћ стартаповима на свету.

Добра ствар код отпочињања посла преко ове организације је та што сте потпуно ослобођени од плаћања пореза држави, па чак и ако сте странац који оснива компанију у Дубаију. Штавише, ово је идеално тржиште за свакога јер је Дубаи подручје које се константно развија и где се стално отварају фирме. На вај начин, имате прилику да на време добијете део колача овог великог тржишта. Осим дубаија, имате приступ и осталим тржиштима која су у успону и која се развијају, ако што су турско и индијско, са приступом тржиштима у Истанбулу, Бомбају и Каиру, тј. овај сајт је партнер са бесцаринском и слободном зоном где припадају већ поменути градови.

Све у свему, ово је још једна организација која је своју мисију и циљ посветила развијању стартап мисије и ширења знања о новим технологијма и њиховој примени приликом отпочињања пословања. Једина ствар која се овде може издвојити је та да је финансирање која ова организација нуди, и курсеви које има, намењено искључиво отпочињању пословања на територији Блиског Истока и Северне Африке, тј. у главном у арапским земљама.