Одабир пословних партнера и сарадника

Вођење посла може бити веома напорно и тешко, па вероватно то нећете моћи сами да постигнете. Хтели то да признате или не, биће вам потребна трећа лица. Ово је својствено за сваки бизнис, без обзира на то чиме се бавите, али је важно напоменути да увек постоји компанија или појединац с којима се можете уортачити овом или оном својству. Неке компаније се заправо и специјализују за пружање услуга другим компанијама попут преводилачких агенција, кол центара до компанијама за управљање људским ресурсима. Сви они могу да вам помогну у обављању ваше делатности, али постоји и одређена цена коју ћете морати да платите.

Ако планирате да користите услуге таквих компанија, морате бити на опрезу приликом њиховог одабира. Не заборавите да ће они имати приступ информацијама од великог значаја за вас и ваш посао. Због тога је немогуће пренагласити потребу да нађете неког с киме можете заиста и да сарађујете. Приликом одабира, најважније ставке у вези тих компанија се тичу њиховог претходног искуства – да знају шта раде – као и да имају добру историју пуну задовољних клијената. Такође, ако имате увид у то какав раст су омогућили клијентима, то би било сјајно јер онда и ви знате ште бисте могли да очекујете и које су референтне вредности за ваш бизнис.

С друге стране, ако не задовољавају ваше критеријуме, нико не каже да морате да их ангажујете. Уместо тога, могли бисте да запослите више људи. За разлику од партнера, ваши запослени морају да испуњавају налоге које им Ви издате. Ако планирате да сами радите, то је сасвим у реду, али ако се одлучите да унајмите запослене да раде за вас (или са вама), боље вам је да их уклопите у добар тим или неће функционисати како треба.

Што се тиче вештина прављења тимова, о томе постоје читави томови књига за које сада немамо времена. Поента на коју се већина од њих своди је да на запослене морате обраћати онолико пажње колико добијају и ваши производи односно услуге. Подједнако су важни и квалитет запослених и квалитет њихових резултата – не само то него су и повезани! Поступак би се састојао у томе да одаберете прву групу људи, процените где су рупе и недостаци у њиховом раду и како да их попуните. Решење би било запошљавање још људи, запошљавање других људи уместо непродуктивних или неадекватних запослених или промена у режимо рада у циљу боље оптимизације посла.

Можда посао треба да се редефинише, или вам требају бољи радници, или боља организација поделе рада. Повратне информације, организационе способности… Све ово постаје витално када други људи постану део једначине. Ако их уклопите како ваља, резултат је загарантован. У супротном… Црно вам се пише.