Колико новца вам треба за сопствени бизнис?

Без обзира на то да ли планирате да узмете зајам „prestamos rapidos“ или не, битно је да знате да прорачунте оквирну количину новца која вам је потребна. Када смо већ код прорачуна, могли бисте да га примените и на количину радне снаге коју планирате да унајмите како би резултати били најбољи могући. Осим тога, нико не тврди да бизнис не може да се започне са ограниченим средствима.

Чак и ако сте у стисци са капиталом, ваш посао не мора да prestamos inmediatos sin buro трпи. У најекстремнијем случају, можете да примените микротестирање својих производа односно услуга тако да будете сигурни да сте добро прорачунали трошкове и профит. Осим тога, ако почнете на микро нивоу, постепени раст је далеко мање ризичан у односу на почетак где крећете са губицима. Јер, без икаквих предрасуда или илузија, сваки почетак захтева улагања која треба временом да надоместите и одете у плус. Озбиљан бизнис у просеку не доноси никакав профит у првих пар година, осим у екстремним (и често нелегалним) случајевима.

Ако обезбедите добар капитал на почетку бизниса, он ће бити далеко јачи али онда ћете морати да будете далеко успешнији како бисте оправдали тако висока улагања. Добар зајам у правом тренутку може умногоме да убрза раст вашег бизниса, али ће овај потез убрзо и да тај исти раст успори до максимума. Далеко је битније да стопа зараде може да издржи тај темпо, па зато немојте да брзате са великим улагањима.

С друге стране, улагање у особље повлачи друге, једнако озбиљне ризике. Едукација радника је скуп и захтеван процес, али и врло незахвалан јер у сваком тренутку тај исти радник може да оде у другу фирму и да ради под бољим условима а да трошкови усавршавања остану вама. За почетак, блиски рођаци и пријатељи су вам најпоузданији извор радне снаге. Препоручује се да не доводите раднике са стране све док потреба не порасте до нивоа где једноставно не можете физички да постигнете да је подмирите.

А и онда је боље да аутсорсинг препустите другим фирмама или слободњацима него да запошљавате људе за стално. То је зато што ваш бизнис није у стању да подмирује све те трошкове а да у исто време настави да расте и да се развија. Као да није довољно што пливате у узбурканом мору па себи везујете још један камен око врата…

С друге стране, ако планирате да ваше мало предузеће аванзује у средње или можда једног дана чак и у велико, стално запослена лица су нешто с чиме ћете морати да рачунате. Зато је најбоље да се распитате о субвенцијама и подстицајима као и свим могућностима да се они искористе на најбољи могући начин. Све што би вам помогло у овом тренутку је и више него добродошло.